Dåliga pappor

Twitter– och Facebookmobbaren My Vingren, mest känd för att ha skapat småförargliga misandrisajten Macho i kollektivtrafiken, solkar ner glädjen på Fars dag genom att skriva ett inlägg på SvD Brännpunkt, där hon berättar om pappor som slår och våldtar sina döttrar (sönerna nämner hon inte). Och visst, såna pappor finns, även om det i regel är ‘mammas nya kille’ som sysslar med såna svinerier. Och genom sitt arbete med tjejjouren är det väl främst såna pappor (och mammor) Vingren kommer i kontakt med. Den stora majoriteten pappor som inte sysslar med sånt hör hon aldrig talas om, eftersom deras döttrar inte behöver söka hennes hjälp. (Vad heter förresten jouren dit utsatta söner kan vända sig?)

Och det är verkligen onödigt av Vingren att bara prata om pappor, eftersom de mammor som misshandlar sina barn är fler än de pappor som gör det. På så sätt spär hon på de stereotypa fördomarna om könen, som feminister annars påstår sig vilja bekämpa. Hon skriver att det är vanligt att pappor döms till delad vårdnad trots uppgifter om våld. Jag har inte själv någon statistik, men jag är tämligen säker på att bloggare som är mer insatta än jag i de här detaljerna kan plocka fram siffror på att fler olämpliga mammor än olämpliga pappor vinner i rätten.

Svenska pappor går ut med tvätten, byter blöjor, bakar surdegsbröd och tar halva ansvaret i äkta jämställdhetsanda, eller hur? Svenska pappor tar inte strypgrepp, slår med knuten näve och spottar i ansiktet. Svenska pappor kastar inte tomma glasflaskor mot sin dotters huvud. Svenska pappor våldtar inte sina döttrar. (My Vingren i SvD)

Just det My, de allra flesta svenska pappor är så som du beskriver här. De pappor som inte uppfyller ovanstående är en liten minioritet, som i regel återfinns långt till vänster på normalfördelningskurvan. De är sjuka eller utstötta individer, som inte på något sätt är representativa för oss andra. My skriver även om Parental Alienation Syndrome (PAS) och kallar det pseudovetenskap. Jag är för dåligt påläst för att göra några påståenden om PAS, så mitt bidrag till debatten inskränker sig till att posta nedanstående seriestripp på ämnet.

Annonser

7 thoughts on “Dåliga pappor

 1. Om My Vingrens artikel hade riktat sig mot en annan homogen grupp människor med exempelvis samma etnicitet, religion eller sexuell läggning hade den varit olaglig. Då hade ansvarig utgivare både på SvD och feministiskt perspektiv riskerat åtal för hatbrott. Om den vänt sig mot kvinnor hade den väckt ramaskfri. Men nu är det ju bara män och pappor som bashas och då är den inte bara laglig, utan även politiskt korrekt,

  Att publicera den dagen innan fars dag var förmodligen uträknat för att provocera lite extra. Sedan undrar stackars My varför ingen tycker om henne på nätet? Elaka, baksluga människor som sprider grov sexistisk propaganda brukar sällan gå hem i folkhemmet.

  Men det förstår inte My Vingren och hennes feminisitiska joursystrar. Dom fortsätter att försöka vrida resten av världen till deras världsbild istället för att anpassa sina egna till andras.

 2. Artikeln passar perfekt in i den könsmaktsfeministiska mallen. Män ska misstänkas och kvinnor ska vara offer. Därför passar den in i Mys världsbild.

  Jag förstår att hon inte lyckas skriva om t.ex. kvinnor som förgriper sig på sina barn eller gör något annat hemskt. Går verkligheten utanför den enögda mallen så river det såpass i själen på könsmaktsfeministen att hen blundar för det och letar upp ett exempel som bekräftar mansföraktet istället.

  Offerkofta på, och SUF-kompisarna på Kafé 44 och Söderkällaren tröstar och uppmuntrar nog stackars My med lite kramar och ryggdunkar. En härlig dag i rampljuset och My mår lite bättre än dagen innan.

  • Ja, tvinga inte heller barn att träffa manipulerande mödrar med personlighetsstörningar typ borderline. Dessa manipulerar också de ”jourer” som agerar megafon utan sakligt underlag, men med mycket tvesam, men politiskt korrekt agenda. Men de mest sogliga är att de ur sina narcissistiska perspektiv bestjäl barnen på deras barndom och fäder. Umgängessabotage blir inte mer legitimt för att det bortses från av socialtjänst och förvaltningsdomstol.

   • Föräldrabalken borde ändå vara anpassad för det stora flertalet barn vars föräldrar faktiskt är bra för barnen.

    Om våld och sexbrott förekommer så har vi ju en brottsbalk som förbjuder detta. Om föräldrar har en personlighetsstörning som är skadlig för barnet så har vi en socialtjänstlag.

    Problemet med vårdnadslagstiftningen är inte att pappor har för många rättigheter utan att lagen inte är könsneutral, till pappornas nackdel.

    Det luktar otäck agenda om denna propagandistiska artikel som verkar syfta till att försämra för barnens rätt att träffa sina pappor som, jämfört med mammorna, redan nu är i underläge.

 3. Jag läste My Vingrens egen kommentar på Twitter, och hon var förvånad (men nöjd) att artikeln kommit in.just idag. Den var tydligen en mild version av vad som publicerats på Femistiskt Perspektiv (ej sett själv). Men poängen är att det var SvD:s egen redaktion som beslutade att den skulle publiceras på fars dag. Det i sig är illavarslande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s