Genus-Lego

När tjejerna själva får bestämma hur deras Lego ska se ut, blir det så här:

När killarna längst till höger på normalfördelningskurvan bygger Lego, blir det så här:

Könen har i genomsnitt olika intressen. Grunden är biologisk, sen finns alltid kulturella faktorer som påverkar, så man kan hålla på och älta i åratal om vad som är vad, utan att nå koncensus. Det viktiga är dock att varken biologi eller kultur förnekas, om man vill hålla sig till sunt förnuft.

Sen ska man komma ihåg att Lego inte har några som helst förpliktelser gentemot några genuspedagoger. Legos enda syfte är att generera pengar till sina ägare och då är det nöjda kunder som är vägen till målet. Något de uppenbarligen lyckats med i sin könsuppdelade satsning, särskilt nu när de gamla klassiska klossarna möts av allt mer konkurrens från piratkopior.

Annonser

4 thoughts on “Genus-Lego

 1. Hej bashflak!

  Jag hittade din blogg idag och har gillat allt jag läst hittills.
  Det finns bara ett problem: bakgrunden.
  För det första är den inte särskilt snygg (pga upprepningen), dessutom är det väldigt starka färger, vilket gör att den står ut mycket. Detta gör att det är svårare att koncentrera sig på själva innehållet.

  Det lättaste sättet att fixa detta är att helt enkelt ta bort bilden helt. Om du verkligen vill ha en bakgrund kan jag rekommendera följande sida:
  http://subtlepatterns.com/

  • Jag håller inte alls med dig – bakgrunden sticker ut på ett positivt sätt, och har anknytning till innehållet. Vad mer kan man begära? Reklam är störande, ofta blinkande och vanligtvis med ett påfrestande nonsensbudskap.

 2. Tack för synpunkterna, men jag håller inte med dig. Texten står svart på vitt, medan bakgrunden sätter lite färg på bloggen. Dessutom är upprepningen medveten, efter som en ‘Bash-flak’ skjuter Bashing med hög eldhastighet.

  Däremot stör jag mig lite på att bilderna inte går jämnt upp med skärmen, men jag tror det blir svårt att fixa, eftersom alla använder olika skärminställningar. Det som blir bra på en skärm blir dåligt på en annan.

 3. @bashflak
  Det du skriver kan feministerna aldrig acceptera – det är ju ‘biologism’, och därmed patriarkal ondska. Lösningen heter: Mera pengar till feministiska projekt…
  _Alla_ vet att kön är sociala konstruktioner. Den som säger något annat hatar kvinnor:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s