Konsten att leva som man lär

Grejen med de flesta ‘politiskt korrekta’ rörelser är att det alltid är ALLA ANDRA som ska ändra sitt beteende.

Al Gore flyger fortfarande runt i sin privatjet och åker limousin till olika möten för att varna världen för växthuseffekten. Och som den fyrabarnsfar han är, passar han även på att varna för överbefolkningen. Bor i en gigantisk herrgård gör han förstås också, men till skillnad från sin forne rival George W Bush hugger han nog aldrig ved för att värma den.

Förre jämställdhetsministern Ulrica Messing valde att gifta om sig med en rik alfahane och bli hemmafru, ‘för att kunna spendera tid med barnen’. Riksdagspensionen gjorde väl förstås sitt till saken? Vi andra får hålla tillgodo med 180 kr om dagen, före skatt, om vi vill ta ut hela vår föräldraförsäkring. Sen får männen kollektiv skit från feministerna för att inte alla familjer har råd att leva på så liten inkomst.

I sitt rätta element?

Gudrun Schyman ville höja skatten för folk i allmänhet och män i synnerhet, men vägrade betala den själv. Och att elda upp rika mäns pengar gick ju utmärkt. Inte heller var hon kommunist när hon i sin ungdom gick med i Vänsterpartiet Kommunisterna, utan säger att hon hängde med sin kille dit för att ‘hon var kär’, och stödjer därmed chauvinisternas värsta fördomarna om att kvinnor inte kan tänka själva.

Inte främmande för att bränna andras pengar. Mer BBQ med Gudrun

Jan Helin sprider budskapet Vi gillar olika. Ja alltså inte olika åsikter, utan olika etnicitet. Men själv anställer han nästan bara etniska svenskar på Aftonbladets redaktion. Och som de flesta andra journalister skulle han aldrig komma på tanken att bosätta sig i en multikulturell förort.

Genusvetarna i Sverige har tillsammans med politikerna drivit fram att Sveriges primära jämställdhetsmål ska vara ‘ Lika många av varje, överallt ‘. Men i genusinstitutionernas egna korridorer vandrar nästan bara kvinnor. Och trots att svensk jämställdhetspolitik till stor del bygger på statistiskt utfall, lär de sig inte ämnet statistik själva. De talar även om vikten av att bryta könsroller och luckra upp normer, men väljer själva ett väldigt könsstereotypt yrke.

Det talas ofta om behovet av goda förebilder i olika sammanhang. Personerna ovan är inte exempel på det. Och så länge profeterna inte lever som de lär, så kommer de aldrig att få fotfolket med sig.

6 tankar på “Konsten att leva som man lär

 1. Tack Bashflak! Det är helt vrickat. All klokhet, hederlighet, hänsynsfullhet och humanism, som otaliga generationers oerhört hårda strävande efter ett bättre liv skapat, är som bortblåst och dumhet, aggressivitet, mobbning, ohederlighet, hänsynslöshet mm dominerar i de kretsar som skulle försvara de försnämnda värdena.

 2. Man skulle kunna lägga till en och annan på den där listan. Några förslag:

  ”Maktkotterier och informella vänskapsgrupper som sluter sig samman till försvar av privilegier, och som motarbetar en öppen och fri debatt, är ett hot mot demokratin. ”
  (Jan Scherman)

  Maria Wetterstrand vill förbjuda korta flygresor, men flyger var och varannan vecka mellan Stockholm och Helsingfors.

  Lars Ohly hatar allt som är privat och framförallt sjukvård, men går till Sophiahemmet för att operera sitt knä.

  Eller Reinfeldt som på frågan från Åkesson varför just etniska svenskar är undantagna i lagen om hets mot folkgrupp svarar: ””Det går inte att på det sättet hävda att det finns en grupp som skulle kunna definieras som ”svenskar” även fast jag förstår att det är ett stort intresse för SD.” För att strax efter plötstligt säga: ””Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet.”

  Eller AFA vänstern som säger sig vara emot fascism men samtidigt anammar den fascistiska idén att man har rätt att ställa sig över andra människors fria vilja om det gynnar en själv samt anser att våld är en bra metod för att främja sina ändamål vilket ju faktiskt är en fascistisk idé i grunden.

  Eller kvinnoförbunden som vill göra det möjligt att lagföra svenska män som köper sex utomlands, men inte räknar de svenska damernas små romantiska äventyr i Kenya och ghambia. . Då handlar det bara om små oskyldiga semesterflirtar (även om pengar skulle råga vara inblandat).

  Ja, som sagt listan kan göras hur lång som helst. Man skulle kunna öppna en särsklid blogg och enbart avhandla svenskt pk hyckleri. Det skulle aldrig saknas ämnen att skriva om.

 3. Pingback: Inlägg om moral! « Toklandet

 4. Pingback: Kvinnlig värnplikt | Bashflak

 5. Pingback: Notiser | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s