Pepparkaksgubbar

Jag skrev för några veckor sedan att misandri i media är den viktigaste mansfrågan i Sverige 2012, eftersom det är svårt att bilda opinion för mer konkreta frågor innan det problemet är löst. Så gott som varje vecka läser man ord som gubbvälde i tidningarna. Som ett litet skämt lade jag till att ‘ vi ska inte ge oss förrän jordgubben möter samma språkliga öde som negerbollen ‘. Men ordet gubbe finns ju lite varstans, även vintertid.

Nu ryktas att en skola i Sverige förbjudit pepparkaksgubbar i luciatåget, eftersom man inbillar sig att det ska väcka mer anstöt än KKK-dräkterna och talibanskäggen de övriga i tåget bär. Dock oklart vad som skulle vara stötande i en pepparkaksgubbe? Kan det vara ordet gubbe som rektorn, liksom jag, tycker är sexistiskt? 🙂 Skolan har dock dementerat det hela, så det tycks vara en Twitteranka.

Arga män samlas på Tahirtorget för att protestera mot presidenten

Arga pepparkaksgubbar, förlåt, pepparkaksmän samlas på Tahirtorget för att protestera mot presidenten

Nyhetslänkar: Expressen, Aftonbladet

Blogglänkar: Tysta tankar, Mer Tysta Tankar, Oldwolf,

Annonser

6 thoughts on “Pepparkaksgubbar

  1. Pepparkaksgubbar är rasistiska mot afrikanska män. Lussebullar är rasistiska mot asiater. Tomtar är rasistiska mot indianer. Lucia är däremot en vit kvinna med makt och stjärngossar är en kopia av Ku Klux Klan.

  2. Som utlandssvensk så måste jag säga att det är fascinerande att följa PK-gubbarnas och gummornas förehavanden i Sverige. Som invandrarbarn är jag fortsatt livslångt tacksam för att ha fått växa upp i mitt fosterland Sverige men jag är mycket bekymrad. Kära nån’ säger jag bara, vad kommer komma härnäst? Just nu känns det inte som att man vill flytta tillbaka i första taget.

  3. Ping: Pingvinberget | Bashflak

  4. Är man lite konspiratoriskt lagd kan man få intrycket att det är en medveten (feministisk/kommunistisk) strategi att försöka avskaffa luciafirandet på sikt. Det är inte bara på ett ställe detta har inträffat i år, det är ju ett betydande antal skolor som försökt. Tittar man i media så har ”missförstånden” a.k.a. pudlarna angående detta duggat tätt i år….. En rektor kallade det rent av för att ”rensa ut gammalt skräp” innan hon plötsligt fick det till att bli ytterligare ett ”missförstånd” när folk började protestera…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s