Bajsmail

Jenny Wennberg som är politisk redaktör på Arbetarbladet, hon som skrev den särdeles korkade krönikan Gubbplogat häromdagen, har gjort det igen. Hennes misandriska krönika föranledde ett antal arga mail från män på vänsterkanten av normalfördelningskurvan, som i stället för argument använde hån och könsord. Dessutom fick hon sina fiskar varma i kommentarsfältet, där en så gott som enig läsarkår sågade hennes resonemang, många genom att använda saklig och konstruktiv kritik.

Nu postar hon citat ur de arga mailen i en ny krönika,  som avslutas med följande resonemang:

Budskapet från alla dessa röster, till alla dessa kvinnor är brutalt och tydligt; håll käften, vet din plats, utmana inte rådande samhällsnormer och tro aldrig, aldrig något annat än att du är en andra klassens medborgare. Och så säger de att Sverige är ett jämställt land. (Jenny Wennberg i Arbetarbladet)

Och än en gång har hon helt fel i sin analys. När hon i sin förra krönika satte likhetstecken mellen könet på resenären och farleden, trots att könsskillnaderna vid valet av farled och färdmedel är för små för att en sån strikt kategorisering ska vara giltig, sedan kallade det jämställt när kvinnor premierades och ojämställt när män premierades och slutligen kryddade hela kalaset med kränkande invektiv som gubbe, så bäddade hon för att ett stort antal människor blev provocerade. I det resonemang som avslutas med ovanstående citat sätter hon likhetstecken mellan kvinna och ologisk samt provocerande text. Jag kan garantera henne att kvinnor som skriver intelligenta texter får betydligt färre exkrementer i inkorgen än vad hon fick.

Hennes krönika är ett praktexempel på det fenomen jag beskrivit tidigare, när medieskribenter väljer att debattera med trollen i stället för de sakliga kritikerna, och därmed själv lägger ribban för debattnivån. Hon fick som sagt massor av konstruktiv kritik, men i stället för att lyssna på den så bemöter hon bara skräpet.

Natalia Kazmierska på Aftonbladet hyllar Wennbergs ordval och tycker gubbplogat är en vitsig formulering, som hon själv upprepar flera gånger i sin senaste krönika. Hon räknar upp ett antal kommuner där snöröjningen inte fungerar tillfredställande, bl.a. den där jag bor, tydligen ovetande om att min kommun tillämpar samma prioritetsordning som jämställdhetshyllade Karlskoga.

Annonser

3 thoughts on “Bajsmail

  1. ”Hon räknar upp ett antal kommuner där snöröjningen inte fungerar tillfredställande, bl.a. den där jag bor, tydligen ovetande om att min kommun tillämpar samma prioritetsordning som jämställdhetshyllade Karlskoga.”

    Kom nu inte här med fakta! När man har så bra tes behöver man inte bry sig om sådant.

  2. I stället för gubbplogat så vill vissa ha feministplogat, och med tanke på hur feministerna brukar lyckas, så går det åt helv-te. Endast feminister kan väl förånas över detta… ”Vi ville ju så väl…” Endast en god vilja räcker inte, någon form av verklighetsförankring brukar vara helt avgörande för om ett projekt ska lyckas. Så där sket det sig igen.

  3. Ping: Män drabbas värst av näthat | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s