Cartoonismen

Vi har haft religionsfrihet i Sverige ända sedan 1800-talet. För något decennium sedan skildes dessutom kyrkan från staten. Trots att många svenskar tycker att religionsfrihet betyder ‘frihet från religion’, så är de flesta fortfarande medlemmar i Svenska kyrkan. Men kyrkans medlemsantal krymper från år till år och den kristna andelen av befolkningen minskar. Det finns även religionsyttringar i Sverige som med Svea Rikes Lags godkännande offrar mindre viktiga kroppsdelar för att stärka individens förbund med sin Gud.

Så varför inte starta en ny religion, Cartoonismen?  De troende samlar hela familjen den 24 december kl 15 varje år för att fira sina nya husgudar Cartoonerna, som den store amerikanska profeten Walt Disney uppenbarat för mänskligheten. Det är årets viktigaste högtid.

Cartoonismens gudar har bara fyra fingrar på varje hand

Cartoonismens gudar har bara fyra fingrar på varje hand

Cartoonerna kommer i många olika skepnader, men den gemensamma nämnaren är att de bara har fyra fingrar på varje hand. Så för att bevisa förbundet med gudarna måste alla rättrogna cartoonister knipsa av sig sina meningslösa lillfingrar med en rostig sekatör. På barnen bör det ske före den åttonde dagen efter födelsen, i den åldern när de ändå bara skriker hysteriskt vad man än gör. Lite mer skrik gör ju varken från eller till. Vuxna cartoonister bör utföra sin egen förbundsritual kl 15.55 den 24 december, under sitt första år av medlemskapet i församlingen, efter att de mottagit gudarnas årliga hälsningar och styrkt sina själar med de spirituella drycker som hör den stora högtiden till.

Barnens förbund med Gud är viktigare än deras egen vilja

Barnens förbund med Gud är viktigare än deras egen vilja

Så vad tycker ni? Bör cartoonismen predikas i Sverige?

Inlägget inspirerades av denna debattartikeln.

4 tankar på “Cartoonismen

  1. Pingback: Varför antifeminism? | Bashflak

  2. Pingback: Tunisiens grundlag jämställd före Sveriges | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s