Carolas pattarrr

Sex säljer. Det vet både Carola, Aftonbladet och jag. Därför gör hon bröstchock, folk twittrar om det, Aftonbladet skriver och jag bloggar. Publiken läser. Win-win-win für alle. Några av fjolårets mest besökta inlägg här hade ord som ‘bajs’, ‘mutta’ eller ‘orroz’ i rubrikerna. Så vi får se om den här titeln drar lika mycket. Kanske inte lika mycket som fjortisarna som bloggar om hur de går ut med hunden eller shoppar skor, men mycket för en samhällsblogg. Uppdatering: Mycket riktigt blev det nytt besöksrekord. Jag borde blogga om bröst varje dag.

Det finns många olika ämnen att skriva om idag, därför kommer jag att göra en köttig röra av alltihop och försöka sy ihop det till nån slags helhet med hjälp av bildtexten. Först dock en instickare från gårdagens utnämning av ny kvinnominister. Aftonbladets Karin Pettersson skriver att ‘Alliansens politik skapar hinder för de tjejer som växer upp i Sverige‘ och räknar upp en massa statistiska skillnader som orsakats av kvinnors eget fria val. Anders V som ibland kommenterar här under signaturen AV, ger svar på tal och synar bluffen i en lång välformulerad kommentar som i skrivande stund fått över 230 likes från Aftonbladets läsare. Rekommenderas varmt.

Sen sänker vi nivån, eller rättare sagt blicken lite. Häromdagen citerade jag framlidne trubaduren Eddie Meduzas bonniga språk och nu är det dags igen. I flera låtar och sketcher gjorde han referenser till ‘Carolas pattarrrrr’, efter att en paparazzi fotograferat henne topless på en strand under 80-talet och sålt bilden till en herrtidning.  Dessa välmörade köttbitar är fortfarande aktuella nästan trettio år senare och var tydligen gårdagens ämne på pissrännan Twitter, där både män och kvinnor hade en massa åsikter om saken. Fast den här gången fläkte hon helt frivilligt ut dom i offentligheten. Man kan ju undra vad det är som får kvinnor att visa så mycket kött i situationer där de inte är ute efter sex, utan förmodas vilja framstå som seriösa yrkesmänniskor? Kanske ger det dem någon sorts makt, status eller bekräftelse? Kanske någon evolutionär fördel, utifrån att främmande män genom historien lockats att bidra lite grann till kvinnornas beskydd eller försörjning, i hopp om den mikroskopiska möjligheten att ges eget tillträde till godsakerna? Feminister brukar ofta förneka att kvinnor skulle ha någon ‘sexuell makt’, eftersom det skulle motsäga myten om könsmaktsordningenPär Ström gjorde en gång en ansats att diskutera ämnet.

Om uteliggare och fattigbarn vill glo på Carolas pattar med sina smartphones, måste de inom kort börja betala köttskatt till TV-monopolet.

Om uteliggare och fattigbarn vill glo på Carolas pattar med sina smartphones, måste de kanske inom kort börja betala köttskatt till TV-monopolet.

Kött var det ja. En utredare på Jordbruksverket föreslår idag en köttskatt för att minska utsläppen av växthusgaser. Regeringen säger nej. Daniel Swedin på Aftonbladet hyllar. Grön Ungdom likaså. En skatt skulle inte påverka min familjs köttkonsumtion ett enda dugg, men det finns nog ett eller annat barn i Sverige som skulle börja räknas som fattigt om det inte längre hade råd att äta kött. Det är inte heller självklart att en köttskatt skulle vara bra för miljön, kanske rentav raka motsatsen. Fribetande boskap bevarar landskapet och förhindrar ökenutbredning. Bloggaren Cornucopia? vet mer.

Även TV-monopolet vill ha sitt och kräver om några veckor att alla som har en plattform som kan användas för att kolla på SvT Play ska betala TV-licens. Kritiker har befarat att uteliggaren som fått en begagnad kontantmobil av nån barmhärtig släkting skulle bli tvungen att punga ut med drygt 2000 kr om året, för tjänster som han förmodligen aldrig utnyttjar, om reglerna tillämpas fullt ut. Eva Hamilton på SvT lovar dock att det ska tillämpas med försiktighet tills reglerna utretts ordentligt och att mobiler inte kommer att omfattas alls. Vi får väl se hur det blir med den saken. Man får väl hoppas att regeringen tar fram en bättre finansieringsmodell snart, för tiden har verkligen sprungit ifrån Radiotjänst.

Annonser

11 thoughts on “Carolas pattarrr

 1. Den responsen hade jag inte väntat mig när jag febersjuk och uttråkad lät fingrarna dansa stepdans över tangentbordet i nattens sena timme. Hon har inte svarat på min syn av hennes påstående. Säger en del om henne.

  Väntar nu på att bli utmålad som ”hatare”. Får kanske en egen post i nästa ”kartläggning” från FP.

 2. Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet, i synnerhet denna yppiga representant för det täcka könet. Kalla mig gärna otäck.

 3. Att det ens finns ett intresse för hennes byst längre. Visst, den är iögonfallande stor, men vad f*n, det är ju bara bröst. Något som de flesta vuxna får se på daglig basis. Jag måste erkänna att jag tryckte på länken, för att se vad A-bladet bröstchockade om den här gången och som vanligt var det en fjäder. A-bladet gör dig aldrig besviken.

  Att mp, grön ungdom och feministerna gjort gemensam sak om köttskatt förvånar ingen, den intellektuella inaveln huvudstaden slår nya bottenrekord.

  Vill man ha statlig television är det förmodligen bättre att ta betat via skattsedeln, då kanske vi slipper ministerkandidater med obetald tvlicense.

  • En vanlig religiös tease, visa, reta men inte mer
   Den här länken är briljant satir om kristna inom trosrörelsen, som dom kallar sig

   • Gick ju inte att editera. Om filmen ovan inte syns så är det Garfunkel and Oates-”Fuck Me In The Ass Because I Love Jesus”. varsågod att googla.

 4. Ping: Mor & son | Bashflak

 5. Ping: Feministisk könsrock | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s