Feministisk könsrock

Förra veckan postade jag en av de mest ökända chauvinist-låtarna med landsbygds-bornas nationalskald Eddie Meduza, för att illustrera hur bonnigt det är att ersätta ordet ‘man’ med könlösa ordet ‘en’, som vissa Stockholmsfeminister inklusive nedan nämnda Kakan nu börjat göra.

För balansens skull ska jag posta några feministiska könsrockare också. Om man marknadsför sexistisk satir åt ena hållet har man ju avsagt sig rätten att klaga när den riktas åt andra hållet*. Lilla Lovis talar förvisso aldrig om feminism i sina intervjuer, hon är bara allmänt gränslös, men många tolkar hennes videos som feministisk revanschism, framför allt låten jag postar här, med strofer som ‘Det är inte våldtäkt alls om den som våldtar är en tös!’. Kuriosa är att hon bodde i samma trappuppgång som könsrockslegendaren Ånkel Kånkel, utan att veta vem han var förrän han dog. Hon visste bara att grannen också var musiker.

Kakan och Julia som livnär sig på våra TV-licenspengar är däremot uttalade feminister. I en annan video springer de omkring med stora strap-on dildos och tror att det ger dem rätt att svina fritt. I den här videon dissar de fula killar och tror förmodligen att de gör en spegel på hur killar behandlar tjejer.

Edit: Av någon anledning lyckas jag inte bädda in videon Fula Killar, så länken till SvT finns här.

Det jag själv finner mest humoristiskt är, att det som skaparna av de här videorna förmodligen avser att vara ren ironi, är i själva verket en tämligen korrekt verklighetsbeskrivning av Sverige idag.

‘Det är inte våldtäkt alls om den som våldtar är en tös!’ är ju den allmänt rådande opinionen. Undantag finns förstås, men visst har påståendet mycket sanning i sig.

Och strofen ‘Om fula killar tafsar är det äckligt, eeuuww, om snygga killar tafsar är det sexigt’, torde också vara brutalt uppriktig. Om en tjej får uppmärksamhet från alfahannen säger hon bara ‘Tihi’, men om den blyga friendzonekillen försynt ber om en tryckardans blir det hånskratt.

Bloggvänner som inte gillar Kakan: Susanna Varis, Ekvalist

* Eftersom de flesta mediefeminister inte hyllar principfasthet, yttrandefrihet och åsiktsmångfald på samma sätt som jag, så har jag lagt till Fula Killar i länksamlingen Misandri 2013, trots att jag egentligen tycker den är rolig.

1 tanke på “Feministisk könsrock

  1. Pingback: Många kloka ord för @Feministern att citera | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s