Sabuni-miljarden

Vad hände med Sabuni-miljarden? De 1000 000 000 skattekronor som Alliansregeringen sedan 2006 satsat på att minska ‘mäns våld mot kvinnor’? Maria Arnholm, vår nya jämställdhetsminister hyllade denna satsning i ett tal på ett Folkpartimöte häromdagen.

Vad har pengarna gått till? Har man jobbat med att bekämpa rotorsakerna, som står att finna i sociala problem, bristande psykvård, hederskultur m.m? Eller har man bara bekämpat symptomen, genom att t.ex. plöja ner pengar i de förvisso nödvändiga men ack så radikalfeministiska kvinnojourerna? Eller har pengarna gått till genusindustrin, där ‘genuspiloter’ flugit runt och utbildat poliser, socialtjänst, vårdpersonal m.m. i genusskillnaderna mellan döda ting som knivar, gafflar och skedar?

Och vad har det gett för resultat? Går det att se något utfall i statistiken? Har våldet minskat eller har miljarden försvunnit i ett svart hål? Var redovisas detta?

Själv är jag åter på resande fot och har därför förinställt detta korta inlägget.

Annonser

3 thoughts on “Sabuni-miljarden

  1. Ingenting sker som inte nån tjänar på, att satsa på orsakerna vore att ta bort levebrödet för dessa som till varje pris måste skylla på män som grupp! Om man, exempelvis skulle ta hedersproblematiken på allvar, ja då hade man fått en grupp som är mindre än alla män. Det måste snart Bahareh Andersson inse att hennes väl definierade problem inte kan antas av Schyman &co! För då skulle den inplanterade skräcken hos unga kvinnor kanske släppa, vill säga om det visar sig att det inte är hela gruppen män som slår! Inte heller psykisk sjukdom eller missbruk får särbehandlas för då skulle redan tidigare belastade grupper belastas ytterligare. Då är det mer hederligt(SIC!) att skylla på hela gruppen män, för att tillsskansa sig lojalitet som bygger på inplanterad skräck!

  2. Vi har nog fått en expanderande genusindustriell sektor för pengarna. Den snöpande sektorn, heter den i folkmun. Vilket antagligen var avsiktligt, men det kallades ”arbete mot mäns våld mot kvinnor” i budgeten så att det skulle se ut som om det gav något samhällsnyttigt resultat.

  3. Ping: Försvaret | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s