Den onda fittan

Hanna Fahl, ni vet den könsfixerade musikskribenten som tycker att folket borde rösta på rätt sorts könsorgan i Melodifestivalen, har idag skrivit en filmkrönika i DN. Hon tycker att monstren i skräck- och science fiction-filmer alltför ofta liknar fittor.

Egentligen är det inte bara i skräckgenren som man slentrianmässigt plockar fram en snippa ur bakfickan så snart Ondskan med stort O ska skildras. Det förekommer i alla möjliga typer av film. Peter Jackson valde till exempel att visualisera ondskans epicentrum Saurons öga som en gigantisk svävande eldsvagina i ”Sagan om ringen”. Sarlaccens fiffiformade och köttfärgade ökenhåla i ”Star wars: Jedins återkomst” sväljer Boba Fett hel, och sandormarna i ”Dune” ser ut som snippor med huggtänder (detta motiv är så vanligt i fiktionen att det har ett namn: ”vagina dentata”, betandad vagina). Och nej, det är inte bara jag som ser varje film som ett potentiellt Rorschachtest. ”Predator”-monstret är så snipplikt att det till och med är inskrivet i dialogen (”OK, pussyface, it’s your move!”) och konstnären H R Giger var uttalat könsorgansinspirerad när han skapade scenografin till ”Alien”-filmerna. (Hanna Fahl i DN)

Jag tycker man får ha ganska god snuskfantasi om man ser fittor i allt. Långa maskar som i Dune är väl snarare att associera till fallosar i så fall? Och allt som har huggtänder är väl att betrakta som munnar, snarare än könsorgan? Vilken ände på nejonögat tror ni bilden nedan föreställer? Just det – munnen, inte fittan. Nej, Hanna Fahl är åter ute och cyklar i sin iver att hitta könsorättvisor där de inte finns.

Radikalfeministisk vagina?

Radikalfeministisk vagina?

Blogglänk: Susanna Varis

Annonser

50 thoughts on “Den onda fittan

 1. Ja, har man filter framför ögonen ser man det man vill se. Om man vill hitta vaginor/fallosar/rasism/ojämställdhet/etc så är det lätt.

  Saurons öga är väl mer ett katt/ödleöga än en vagina (avlång pupill istället för människans runda). Tolkiens böcker och Jacksons filmatiseringar är utpräglat asexuella. Det förekommer pussar i filmerna, men jag kommer inte riktigt ihåg om detta ens nämns explicit i böckerna. Att se en vagina i ett öga säger mer om Fahl än ”kulturen”:

  ”Egentligen är det inte bara i skräckgenren som man slentrianmässigt plockar fram en snippa ur bakfickan så snart Ondskan med stort O ska skildras.”

  Menar hon att män/manlighetssymboler inte har använts som Ondskan med stort O? Eller kan det vara så att hon reagerar först nu när filmmakare vågar göra på samma sätt med kvinnor som man alltid gjort med män? Det är bra att hon vaknar, men hon borde försöka se båda sidorna för att bli lite mer trovärdig i sin kritik. Varför inte kritisera sexualisering generellt sett, inte bara ur ett feministiskt pespektiv?

  • ”ser man det man vill se” kommer mig att tänka på en gammal historia.

   Ordväxling mellan generalen och korpral Karlsson:

   – Vad tänker Karlsson på när han ser våra stolta svenska kanoner peka mot himlen?

   – Jag tänker på fruntimmer.

   – Fruntimmer? Men för bövelen, varför tänker Karlsson på fruntimmer?

   – Jag tänker alltid på fruntimmer.

 2. Hahaha!
  Läste just hennes krönika.
  Den säger betydligt mer om henne än om filmerna, det finns säkert en dignos på det….

 3. Fahl har fel. Det är inte fittor utan anus. Det är bögfobi alla dessa filmer handlar om. Det är förstås lätt att misstolka då hon tillhör den förtryckande heterostrukturen (och dessutom är hon vit).

  • Haha, ja allt handlar bara om vilka glasögon man ser världen genom. Är man tillräckligt färgad kan man se allt i det mesta. Har sett en galning som hittat anti-krist och dommedagsprofetior i Gagnam style. Om hon har problem med kopplingar mellan mun och snippa kanske hon skulle använda lite mindre rött läppstift. Kanske brunt om hon vill göra ett statement för bögars rättigheter. Eller så skulle hon kunna byta glasögon ibland då och då.

   • Fittglasögon?

    Appropå Oppa Gangnam Style, det är många som hör texten som ‘Open condom store’. Youtube är fullt av parodier.

 4. Tänk om Peter Jacksom fattat att det han egentligen hade skapat var en ond flytande fitta! Då hade han kanske inte behövt ägna så mycket tid och energi åt att försöka kompensera för att det där onda ögat funkade utmärkt i boken, men var rätt svårt att ladda med tillräcklig ondska på film.

 5. Sauron såg inte ut som en kvinna när han bar ringen. Vad är nyttan av att se ut som en fitta när han/hon söker efter ringen för att bland annat åter kunna ta kroppslig form. Hur spanar man över världen med fittan?

 6. När kommer f***an på en rostad brödskiva? Som ett bevis på Electrolux patriarkala vidrigheter på teknikfronten, en enda stor sammansvärjning som hån mot det kvinnliga könsorganet? #återmonterapsykiatrin

 7. Jag dog av garv nu. Helt underbart. Jag ser och läser ”ringen” med jämna mellanrum, då det i mina ögon är mästerverk utan motstycke. Jag ser ögat som ett ödle-öga, jag är helt klart inte skolad nog i genustolkning!

  Nästa gång är dock risken att jag fnissande kommer koppla ögat till denna artikels författare.

 8. Ping: DN kulturs fortsatta utveckling till ett könspolitiskt kontrollorgan | Susanna's Crowbar

 9. Jag tror också att Hanna lider av tourettes precis som så många andra extremfeminister.
  De verkar njuta av att få säga och relatera till könsord oavsett sammanhang.

 10. Det roliga är ju att H. R. Giger designade Alien-monsteret för att vara fallosliknande, (huvud och inre käkar) precis som med facehuggers. Allt detta spelar ju på penetrations och födselsymbolik, med chestbursters som föds även ur män.

  • Fallosliknande? Alienmonstrets huvud kröns ju för tusan av ett stor ollon =)
   Originalmålning i bakgrund, ”omarbetad” version i förgrund:

   • Tror inte någon i ert sektliknande församling har kommit i närheten av en f..a på mycket länge och de fåtal kvinnliga hatade-nazisterna ni har i närheten är antingen transvestiter eller så sitter ni själva bakom de kvinnliga signaturerna. Ok ett fåtal desperata naiva bimbos har ni givetvis fått hjälp av när ni kriminellt förtalar, hotar och annat olagligt eller bara sysslar med vuxenmobbning som är ditt favoritämne. Äckliga lvinnohatare!

    Jag tror att psykiskt störda männsikor som ert kommunistiska drägg som förtalar människor borde förpassas till en ö långt åt h…ete, där kan ni sedan sitta och dra i er lilla banan och snyfta över alla duktiga kvinnliga företagare ni inte lyckades förstöra mer för än vad ni började med. Ja menar kommunistpack som förstör för näringslivet är inte direkt några lyckade lobbyister. Men polisen har fått en anmälan med ALLA berörda! Hejdå lilla tjockis.

   • Polisanmälan? Om vad? För att vi använder ‘f’-ordet? Jag trodde det var i sann feministisk anda att stoppa in det i var och varannan mening? Är det när man inte är feminist och använder det, som det blir kriminellt?

    Nå, polisen får väl upplysa oss om vårt lagbrott.

 11. Jag undrar varför David Holman kallar sig Malte Skognäs och bär en otroligt fjantig mask. Är det för att du kunna fortsätta att ursäkta våldtäktsmän! som är en av era hjärtepunkter? Var det någon av dina gelikar som hackade småtjejersjournerna? Idiot!

  Bachflash du är bara en patetisk ynklig vuxenmobbare liksom hela ert anonyma looser gäng. Det är ju synd att ni värvat mer dumma kvinnor som är så ivriga att visa upp sig med namn och allt där alla vet att de tillhör ert kriminella gäng!

  Om jag var du skulle jag inte vara så kaxig, men utan din anonymitet skulle du troligen darra som småkryp brukar bete sig. Nu smörar du för 20-åringar som enkelt sväljer era manipulativa lögner. Hur kan du inbilla att någon tar er grupp på allvar som först hackar en dator, tar information illegalt och sedan förtalar en ensam kvinna på flera bloggar!? En fullt frisk och skattebetalande människa! Tror du på allvar att det räcker med att ni fortsätter att lögnaktigt kalla henne för psykisk sjuk!? Har ni någon som helt moral och hederlighet i er! Nej jag tror att det brukar saknas hos empatilösa sjuka onda människor. Jag tycker det är tragiskt att Tanja Bergkvist backar upp er ondsinta grupp. Och en sak till inbilla er att andra företagare missat hur ni behandlat mig.

  Malte Fjantnäs!

  Jag tror inte att över 100 företagare och uppdragsgivare anser att någon behöver ringa en psykjour för min skull. Men det skulle troligen vara mycket skeptiska till en fullvuxen man som bär en mask över ansiktet.

 12. Ulf T:
  Ni behöver inte vara orolig och jag tror inte det hjälper om du försöker förringa min information eller person heller. Förhoppningsvis kommer någon av er själva en dag inse hur patetiskt illa det rimmar med ett gäng som babblar om jämställdhet och rättvisa och samtidigt kriminellt jävlas i samlad trupp mot en hederlig människa! Man kan ju fundera över hur ni tänker när ni ser det som naturligt. Men jag läste någonstans om ondska att bara en grupp tror på något så kan tydligen samvete och empati totalt försvinna. Ungefär som talibanerna som flög in i World Trade center lika meningslöst och hänsynslöst är ert samlade uppträdande! Har nog aldrig stött på en grupp mer intrigerande, manipulerande, falska och elaka individer. Det är bara att beklaga. Ni har ju även en moderat kommunalpolitiker på er hycklanade jämställdists-sajt. Det är skönt att hans överordnade även kommer få information om ert uppträdande.

 13. Och Backflash jag tycker det är grymt tragiskt att en pappa med två döttrar har ditt beteende och din värdering. Samtidigt ger det perspektiv och jag inser vilken helvetes bra pappa jag måste haft när han var i livet!

 14. Nej det finns ingen ”Lotta” här har du börjat se taskigt på gamla dagar!?

  Annars anser jag nog att det är tvärtom, att du med er grupp bör skaffa sig ett liv kanske ett riktigt arbete istället för att trakassera hederliga människor och förstöra deras sysselsättning med lögnaktigt förtal. Jag tror inte att företagare i din närhet skulle anse ert arbetsätt speciellt juste mot företagare i allmänhet.

  Måste vara jobbigt att vara så svartsjuk på kvinnor att ni förstör för dem!? Tycker även det är Intressant att ni alla är så respektlösa och inbillar er att jag är totalt maktlös. Troligen er taskiga syn på kvinnor. Men det är givetvis ert problem. Vi kanske ses i rätten. Ni får kanske lov att bära luva om ni ber riktigt snällt.

 15. Om allt funkar, så är Lotta-online numera offline på denna bloggen. Vederbörandes absurda SPAM får stå kvar som avskräckande exempel på hur det kan se ut när kvinnor hatar män.

 16. Kemisten tipsar:

  Litiumsulfat
  ——————————————————————————–

  Systematiskt namn: Litiumsulfat

  Övriga namn: Lithionit

  Kemisk formel: Li2SO4

  Molmassa: 109,94 g/mol

  Utseende: Vita kristaller

  CAS-nummer: 10377-48-7

  SMILES:[Li+].[Li+].[O-]S(=O)(=O)[O-]

  Densitet: 2,221 g/cm³

  Löslighet (vatten): 261 g/l (0 °C)

  Smältpunkt: 859 °C

  Kokpunkt: 1377 °C

  LD50: 613 mg/kg

  Litiumsulfat är svavelsyrans litiumsalt.

  Framställning: Litiumsulfat tillverkas genom att behandla litiumkarbonat (LiCO3) med svavelsyra (H2SO4).

  Användning: Det säljs som läkemedel mot bipolärt syndrom under varunamnet Lithionit.

  Se även: Litiumbehandling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s