8 tankar på “Smärtsam genusskillnad

 1. Det är alltid syndast om MIG och den grupp jag tillhör. JAG är dem minst privilegierade personen i världen, så tyck synd om mig, ge plats och se till att mina känslor inte kränks. Frågor på det alla dumma privilegierade förtryckare.

 2. Ja, en stor skillnad är att graviditet vanligen är frivillig, medan att få en spark på pungen vanligtvis inte är frivilligt. Jag har ingen statistik på området, men… 😉

 3. @ Hjalmar: Eller en icke smärtfri graviditet som vanligen pågår i 9 månader och inte helt ovanligen följs av dygn av stark smärta som avslutas med att du blir sydd av en stressad barnmorska eller dennas nervösa praktikant. Samtidigt som du ska ta hand om en liten som vill käka/bounda. Självfallet utan bedövning. Och det är ändå bara scenariot om allt går bra. Att jämföra det med en kort spark på pungen måste vara något av det mest haltande i jämförelseväg. Ska du jämföra pungspark ligger det väl närmare till hands att jämföra med smärtsamma cystor eller smärtsamma infektioner som påverkar äggstockar/äggledare på kvinnor. Minus att det senare inte är av samma snabbt övergående natur.

  Men men som sagt att jämföra jävligheter är vanskligt i sig. Att jämföra något med förlossning som är så speciellt i så många avseenden är ännu vanskligare.

  • @Emma
   Graviditet är väl fortfarande frivilligt, eller? Man får stå sitt kast, svårt eller ej. Däremot så är misshandel kriminellt.

 4. Om man inte blir våldtagen då så ja visst är det säkerligen fler som väljer graviditet frivilligt än pungsparkar utan skydd. Men nu var det inte frivillighet utan smärta som diskuterades eller hur?

 5. Dagens i-landsproblem: ing kvinna i media vill att hennes namn ska få vara helt unikt och hennes eget, men samtidigt blir det märkliga bieffekter om det finns bara en till tjej med samma namn – men inte flera tusen: http://www.sydsvenskan.se/inpa-livet/barn–familj/unikt-namn-inte-langre-unikt/

  Jag förmodar att den unga kvinnliga krönikören ville vara ironiskt skojig och smart, för min del känns texten mest plågsamt kokett. Och vilka anspråk för andras räkning ligger det inte i att utbrista ”Frågan är om det är möjligt att frivilligt ge upp sitt efternamn för någon annans utan att samtidigt underkasta sig den andre”? Häpp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s