Könsprofilerade annonser

Eftersom turbon i min kära bil börjat läcka olja och förmodligen rasar vilken dag som helst, så har jag ägnat de senaste dagarnas datortid åt att leta ett fräschare exemplar på Blocket. Mötesplatsen annonserar på samma sida om fräschare exemplar av motsatta könet, vilket jag dock inte har något akut behov av. Märkligt nog har det bara dykt upp kvinnor från Skåne på bilderna som ‘slumpas’ fram i Mötesplatsens banner när jag letar bilar i Skåne. (En av dem var för övrigt hustruns kollega, som enligt skvaller dumpat sin sambo för att hon tyckte att han ägnade för mycket tid åt sin dotter som vill bli elitidrottare. Så nu är hustruns kollega ännu mer ensam än förut.)

Är det inte lite oldschool att profilera annonser som riktar sig enbart till heterosexuella män, på en sida som säljer bilar? Nåväl, vi har ju åtminstone slutat sälja bilar med hjälp av lättklädda brudar i Sverige. Nedan några ryska ungdomar som försöker införa ‘jämställdhet’ i bilannonseringen.

hA9E440F3

1 tanke på “Könsprofilerade annonser

  1. Observera komiken – grabbarnas bil är några klasser under tjejernas. Om båda grupperna bara hade kört med grabbarnas bilar så hade det avslöjats att greppet med tjejer inte alls funkar för omoderna eller annars sekunda bilar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s