Dagens lögner

På väg hem från jobbet och midsommarträngseln på ICA Maxi igår eftermiddag lyssnade jag på Ekot i SR P1. De två stora huvudnyheterna var båda uppenbar bullshit.

1) Svensk dömd för folkmord. I modern tid har inga svenskar begått folkmord, det är jag nästan säker på. Under 40-talet fanns nog en del frivilliga svenskar i SS-division Viking som inte kom hem med rent mjöl i påsen, men de är minst 90 år gamla nu, om de fortfarande lever. Och om det fanns bevis för att de gjort något dumt så skulle Mossad ha kidnappat dem och tagit hem dem till rättegång i Israel för längesen, så att Åsa Linderborg plötsligt inte skulle veta vilken sida hon skulle heja på. Svenska krigsförbrytare finns det dock några stycken, bl.a. Jackie Arklöv som slogs för ‘den vita rasen’ som han så gärna ville tillhöra, genom att härja vilt som frivillig på Kroatiens sida under Ex-Jugoslaviens sönderfall.

Inga svenskar begick något folkmord i Rwanda heller. Möjligen fanns det svenskar som blev moraliskt medskyldiga genom att vara passiva åskådare, men vad skulle de göra, utan egna vapen och utan FN-befogenheter att ingripa? När Stanislas Mbanenande begick sina mord tillhörde han folkstammen Hutu och hade förmodligen aldrig hört talas om ett kallt och blåsigt land långt upp i norr, vid namn Sverige. Att kalla honom svensk är djupt ohederligt, svensk har han aldrig varit och kommer aldrig att bli, det senare erhållna medborgarskapet till trots. Han är dock tyvärr inte unik genom att vara den första grova våldsbrottsling som erhåller svenskt medborgarskap efter att brotten begåtts. Såna lär det finnas gott om. Sverige torde vara unikt på det sättet, att vi skiter i folks bakgrund. För kanske femton år sen såg jag 80-talspudlarna Twisted SisterSweden Rock, där frontmannen Dee Snyders välsmorda munläder och färgstarka sarkasmer i mellansnacken var den stora behållningen. Han påpekade att deras trummis var dömd för dråp och att han hade svårt att bli insläppt i nästan alla länder de besökte under sin världsturné. Men inte i Sverige. Här släpper vi in vilket slödder som helst, enligt Snyder. Så att en folkmördare lyckats bli svensk medborgare är nog inget konstigt alls.

2) Lön efter kön är fortfarande ett faktum. Hur kan Sveriges Radio fortfarande sprida denna idiotiska feministmyt, som till och med Gudrun Schyman övergivit på senare tid? Ekot påstod att kvinnor fortfarande bara tjänar XX % av vad män tjänar, där de jämför hela befolkningen rakt av, utan att ta hänsyn till några lönepåverkande faktorer. De intervjuade även en kvinna som tyckte det var konstigt och orättvist att hennes manliga kollega som var tio år äldre hade högre lön för samma jobb. Gudrun Schyman däremot, har som jag uppfattat saken övergivit tanken på lika lön för lika arbete, eftersom det redan är uppnått. Nu pratar hon mer om att kvinnodominerade yrken ska ha samma lön som mansdominerade. Det är kanske svårare att säga emot ett sånt argument, men i praktiken är det lätt att förstå varför lönesituationen ser ut som den gör, eftersom de kvinnodominerade yrkena sällan genererar rena pengar, medan de mansdominerade yrkena ofta gör det. Offentliga sektorn har helt enkelt inte råd att höja lönerna, medan de mansdominerade yrkena trissat upp sina löner i takt med industribolagens vinster på det glada 80-talet. Idag när industrin skär ner och automatiserar är det dock män som drabbas värst av arbetslöshet. Min syn på lönefrågan har jag redan redovisat på denna toppsidan.

Nu är det snart dags för midsommarfirande, så för att glömma alla dessa eländiga nyheter, tycker jag vi skålar för vårt svenska midsommarväder!

Polsk poolbar

Hälsningar från Nordpoolen

3 tankar på “Dagens lögner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s