Bloggen citeras i magisteruppsats

Den här veckan blir inte mycket bloggat, p.g.a. familjära förpliktelser långt in på kvällarna. men idag dök det upp en grej som kräver en kort notis.

Det har idag publicerats en magisteruppsats i genusvetenskap vid Göteborgs Universitet, där saker jag skrivit här på bloggen citeras en hel del, jämte ett tiotal andra jämställdistbloggar. Jag har skummat genom rapporten i jakt på stycken där citat från mig förekommer, och just på den biten hittar jag inget att anmärka på. Studenten Anna Lindeborg har lyckats gräva fram några av mina viktigaste inlägg på bloggen och citera korrekt från dom, samt lyckats med konststycket att inte feltolka det jag skrivit. Dessutom undviker hon nästan helt att gå i polemik mot just mig, medan t.ex. bloggaren Ninni, som numera mest skriver på Genusdebatten, tidvis får sina fiskar varma. Men delar av uppsatsen är så flummig att man blir grön i ansiktet, särskilt teoridelen. Jag tänker inte göra en djupare analys än så, men jag vet att Erik på Genusdebatten redan jobbar på en total sågning, i sin sedvanliga stil.

I uppsatsen diskuteras bl.a. skillnader mellan feminism och jämställdism vad gäller synen på vetenskap och fakta

I uppsatsen diskuteras bl.a. skillnader mellan feminism och jämställdism vad gäller synen på vetenskap och fakta

Hur som helst är det väl en bekräftelse av mig som politisk bloggare att av flera granskande akademiker bli identifierad som en av de ledande rösterna inom jämställdiströrelsen sedan Ström och Billing lagt av. Men tro för den sakens skull inte att jag tänker åka till intervjuer och debatter i radio och TV, för det är inga medium som passar mig. Möjligen blir det någon debattartikel i något större medium så småningom, kanske till Internationella Mansdagen vilket jag försökte på Newsmill redan förra året, men refuserades.

Några av de viktiga inlägg som citeras är:

Den jämställdhetspolitiska skalan

Vad har SCB med jämställdhet att göra

De viktigaste mansfrågorna

Ekvalism

Året var 1983

Misandri 2013

29 thoughts on “Bloggen citeras i magisteruppsats

 1. Ignor you-stadiet får där med vara avslutat. Laugh at you verkar det heller inte vara, eftersom hon tar det så allvarligt. De börjar förstå att de inte längre har åsiktsmonopol, inte har patent på begreppet jämställdhet och börjar tappa tolkningsföreträde. Tydligt att de börjar se om sitt hus, som allt mer liknar ett luftslott.

 2. Ni börjar ju bli ett gäng kändisar. Konstigt dock att offentliga personer som t.ex. Marika Formgren, som jag skulle kalla för jämställdist/ekvalist, inte citeras av någon akademiker.

 3. Ping: Begripligt eller obegripligt? « Toklandet

 4. För att sitta i media och ljuga krävs lite civilkurage och gubben lilla, så jävla stora var knappast Ström eller Billing och allra minst av allt en sketen anonym bloggare som dig som trakasserar kvinnor, förutom de billiga jämställdistfnasken.

  Ert skitsnack med hjälp av Ströms rappakalja om att kvinnor fått allt gratis och dessutom uppbackat av ett gäng pundiga bimbobrudar har sänkt er sekt rejält – Gratis!

  Kul ändå att ni kallar er för ”politiska bloggare” när flertalet av er anonyma figurerar under en mängd olika påhittade signaturer. Den påhittade ”Erik Wedin” har nog omkring 10 stycken han sitter bakom. Psykopaten ”Törnrosa” som användes av flera stycken och blev uppbackad av er sjuka jävlar.
  Hur kommer det sig att ”Ninnitossan”, ”Tanja Bergkvist” och Susanne Varis inbillar sig att de är överlägsna andra kvinnor!? Ändå sitter de hemma och blir försörjda av feta gubbar och har inte kommit någonstans själva! Det måste vara den ”jämställdiskt” påstådda överordningen som kvinnor sägs besitta.

  Puckon.

 5. Det ser ut som om någon talar med sig själv – vem tilltalar mansgrisen? 🙂

  Juste läge på bilden -södermalm va!? Hittar en skånsk bonläpp som dig dit? Du vet väl att Yakida- er störda ledare som trakasserar och hänger ut kvinnor på nätet satt i rätten häromdagen. 🙂

  • Om du vill vara anonym är det ganska korkat att avslöja din identitet genom innehållet i texten, eller att skriva var jag kan hitta dina personuppgifter, som du gjorde häromveckan. Den anonymiseringstjänst du använder blir då helt meningslös. Det finns bara 1 person i Stockholm med ditt namn, trots att det är ganska vanligt, Charlotta Lena Andersson.

   • Bashflak ljuger lika värdelöst och mycket som hela hans samling är falsk!
    Varför tar inte du eller den ”Hmm”, ”Medborgarperspektiv” eller ”Erik Wedin” som du annars spelar bakom och lägger ut era egna namn och adresser på nätet!?

    Så kanske någon ser er som de män ni påstår er vara!?

    Ni har redan fått polisanmälningar på er för liknande oprovocerade händelser på era andra bloggar och kommer få fler!

    Kvinnan du kränker och förnedrar ovan har ett namn som är väldigt vanligt så där har du väldigt fel!

    Jag tror knappast hon är intresserad av att möta en sådan menlös ynkrygg som du och dina anonyma kamrater tycks vara heller.

   • @Lisa/Lena
    Om det verkligen fanns polisanmälningar så hade nog dessa bloggar stängts ner. Fast det är väl enklare att försöka drömma sig bort än att verkligen göra en anmälan, det krävs inga bevis för att drömma.

 6. Ping: Anna Lindeborg dekonstruerar jämställdismen, men inte sina egna stereotyper | bittergubben

 7. Ping: Jämställdisterna i ytterligare en rapport | Susanna's Crowbar

 8. Du är väldigt produktiv Bashflak. Du driver tydligen denna bloggen, medborgarperspektiv, Genusdebatten och Aktivarum samtidigt. Det är otroligt imponerande.

 9. Ping: Auktoritetstro II | Bashflak

 10. Spännande! Diagnosen grandios personlighet stöter man inte på så ofta numer, men det kanske säger mer om mitt umgänge än något annat. Lisa…sicken en!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s