Livstecken

Nej, jag har inte lagt ner bloggen. Jag har bara inte haft så värst mycket nytt att skriva på ett tag. Var samtidigt väldigt nöjd med några av de senaste inläggen, så de tål att stå kvar högt upp på inläggslistan ett tag till. Dessutom har jag lagt många timmar på att putsa på ett par lååånga inlägg som ännu inte är klara. Samtidigt har jag varit väldigt aktiv på Twitter och i andra bloggars kommentarsfält.

Några inlägg på andra bloggar jag vill rekommendera:

Bittergubben levererar den mest genomarbetade och övertygande sågningen av genusgalenskaperna  om ‘könsmatsordningen’ i Vetenskapens Värld, som sändes häromveckan.

Hanna Lemoine och Ekvalist om kvinnors våld mot män, som nu äntligen börjat diskuteras i Sverige efter att en svensk studie påvisat det som jämställdister och rörelsens föregångare påpekat i decennier, att partnervåld har tämligen jämn könsfördelning

Ninni på Genusdebatten om fördelningen av obetalt hemarbete

Toklandet om hur populära radikalfeministbloggar fortsätter sprida myten om att barn inte behöver manliga förebilder

Charlotte Vainio om sektliknande och exkluderande feministforum

En Stilla Undran funderar över den gammaldags stereotypa bilden i Maria Svelands senaste bok

Kimhza Bremer fortsätter sina funderingar över vart kultursverige är på väg.

Susanna Varis ifrågasätter nyttan med jämställdhetsmärkning av film

Ann-Mari Maukonen uppmärksammar en ny avhandling om näthat bland ungdomar, som inte ger stöd för myten om ‘män som hatar kvinnor’. En avhandling som Göteborgs Universitet helt tycks ha missat.

Aktivarum, om Johan Lundbergs nya bok, som bl.a. avslöjar den nära kopplingen mellan delar av den svenska kulturvänstern och kända internationella våldsbrottslingar

Min länklista över misandri i media 2013 har nu passerat 100 punkter, mer än dubbelt så mycket som jag trodde jag skulle hitta på ett helår. Då har jag ändå trubbats av och missat mycket det senaste halvåret. Särskilt den där subtila misandrin som kan kategoriseras under rubriken ”osynliggörande”.

Sist men inte minst vill jag rekommendera en kort och underhållande videosnutt som ger anekdotiskt stöd för hypotesen om kvinnors hypergami och fenomenet kvinnliga ‘Gold Diggers’.

3 tankar på “Livstecken

 1. Du har ju synts i kommentarsfälten på andra bloggar, så ingen fara.

  Charlotte eller Hannah har ställts inför ovedersägliga fakta och som de intelligenta människor de är har de börjat backa. All heder åt det, för det är precis det man ska göra när verkligheten talar ett annat språk än man själv. Här är bara ett exempel. Den 14 oktober hävdade Charlotte att en undersökning visar att kvinnor diskrimineras vid anställningar. Jag följde upp länken hon angav och där läste jag något helt annat, nämligen följande:

  ”/…/women are not at a disadvantage and may even be at an advantage in getting offers. Two organizational practices may lead to female advantage. The hiring agents had been educated about the role of nonconscious biases, which perhaps mitigated their effects. But they had also been instructed to search actively for qualified females in the applicant pool. With no qualified females in the first pass, they go through the pool a second and third time hoping to find one. ”
  .
  Den här typen av exempel kan många män ge annekdotiskt belägg för, men det är minsann på tiden att insikterna systematiseras. Kvinnor utövar våld, kvinnor glider på räkmackor, kvinnors uppenbara lögner tas som sanning huggen i sten och konsekvenserna av kvinnors egna aktiva och medvetna val tas uppfattas som fällor.

  Den senaste tidens tendenser i debatten bär spår av att galenskapen gått så långt att ingen människa som värnar om anständigheten längre kan bara passivt nicka på huvudet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s