Många kloka ord för @Feministern att citera

Kakan Hermansson, som jag bloggat om innan, skrev idag ett inlägg om manshat på sin blogg. Innehållet var väl ungefär vad som kan förväntas av henne och det hyllades av bl.a. Gudrun Schyman, som kallade det ‘ypperlig folkbildning’ på Twitter.

Andra bloggare har redan skrivit mer detaljerat om detta, så jag nöjer mig med att plocka russinen i Kakan (pun intended).

”Hatar du inte män, så hatar du kvinnor” (Susanna Varis kortfattade summering av Kakans inlägg)
”Manshatet är en obetydlig prutt i patriarkatet”
”Det finns så mycket information att tillgå, t.ex. min blogg”

Alltså visdomsord som man kan återanvända i många framtida debatter. När det dessutom är granskat och godkänt av självaste Gudrun, som trots sin marginaliserade politiska roll får anses vara den svenska nutidsfeminismens översteprästinna, så är detta vad Sveriges nutida mediefeminism går ut på. En viktig orsak till varför en seriös manrörelse av nödvändighet tvingas vara antifeministisk. Kakan är alltså programledare för ett av Sveriges mest högprofilerade TV-program Idol, och kan skriva sånt här på sin blogg utan att någon annan i medievärlden reagerar med öppet avståndstagande. Därför är misandri i media en av de viktigaste mansfrågorna i Sverige 2013.

En känd TV-profil kan komma undan med vilken skit som helst

En känd TV-profil kan komma undan med vad för skit som helst, så länge det sker i feminismens namn

Blogglänkar: Certatio, Susanna Varis, Ekvalist, Toklandet, Cissi Wallin

9 tankar på “Många kloka ord för @Feministern att citera

 1. Pingback: Kakan Hermansson i farten igen | Susanna's Crowbar

 2. Obehagligt! delhumaniseringen… och de är samma tankemodell: om ”folkets fiende”, (som användes av fascisterna/ röda khmerna för att rättfärdiga deras illdåd) hela tankesättet som upprepas igen och nu hyllas av nån sorts juvenil antiintellektuell kloak-vänster,

  historielösheten som tillslut kommer bli väldigt farlig för de ”vita bortskämda kvinnorna” själva, när de tillslut märker att deras bidrag till samhället (faktiskt och fortfarande är) NOLL.
  Utan männen märker de att de är kvar i ”gräshyddorna” fortfarande, eftersom de trots alla utbildningsmöjligheter och inkvoteringar i världen fortfarande… är helt oförmögna att bygga något av beständigt själva…..

  Vilket egentligen.. är ganska graverande och lite pinsamt – WTF kvinnorna har inte skapat nåt hittills trots alla möjligheter de getts.. Var är den debatten ?

   • Kvinnor behöver inte prestera för att godkännas av män, män behöver prestera för att godkännas av kvinnor.

    Det är en troligare förklaring till varför män skapar långt mer uppfinningar än kvinnor än könsmaktsordningen.

 3. Alltså, feminister som vill framstå som seriösa får fan passa sig för att raljera, medvetet uppträda provocerande, slänga sig med provocerande uttryck etc. Sverige är inget jävla patriarkat och har aldrig varit det i modern tid. Fittfeminist-idiotjävlarna kan dra åt helvete dvs begå kollektivt självmord så dom gör nåt produktivt och samhällsnyttigt för en gångs skull. Jag röstar som manlig feminist på ”patriarkatet” om alternativet vore nåt vänsterflummigt fittfeministiskt initiativ. Blir så jävla förbannad..

 4. Bashflak har tidigare lurat på behovet på ett nytt ord ( Ekvalist ) før / i ..jæmstælldhetssamtalen.
  sjælv er jag enig med tanken om det finns , i en utøkat kulturdialog , behov ett för ett nytt ord med syftet att fånga upp o hyfsa debatten…. Ekvalist
  Kalla sig før …Ekvalist…visst varfør inte.
  Equal , jæmlikt.
  Førdelen med… Ekvalist… er att vi kommer bort från ett gammalt feministiskt myntat begrepp , næmligen , Maskulism.
  Maskulism och dess meningsmotståndare ( ? ) Feminism står før ett mer polarisert førhållande till varandra …typiskt kommunistiskt klasskamps ideal uttryck ,
  Med begreppet Ekvalist blir det en hygglig avgrænsing till feminismens meningsmotståndare , Antifeminismen vilket mer fokuserar på kritik av de feministiska misandriska demagogiska idealen.
  De flesta svenskar ej ju oftast konsensus orienterade varfør begreppet Ekvalist mer appelerar till samførstånd samhandling samarbete ..inkludering… istf / tillskillnad mot begreppet.. feminism.. som numer børjar bli alltmer stigmatisert , negativt laddat , och børjar tappa sitt varumærkekredd.
  ”En balanserad Ekvalistisk hållning ”
  ” En ironisk Antifeministisk kritisk konstruktiv salva ”
  .
  Per Hagman Ekvalist och Antifeminist
  .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s