Tjuvnyp

Expressens krönikör Frida Boisen brukar skriva skit nästan varje vecka (även om jag höll med henne en gång), men dagens krönika når nog nya bottennivåer.

I veckan kom så en dom i Norrköpings tingsrätt. En kvinna säger att en man nöp henne i rumpan och att hon då gav honom en örfil. Mannen säger att något rumpnyp aldrig ägt rum. Men att han fick en örfil. Och här kommer det anmärkningsvärda: Rätten konstaterar att oavsett om mannen antastat henne eller inte, så är det oväsentligt: Det finns inget nödvärn mot rumpnyp. Kvinnan dömdes skyldig för misshandel. Mannen går fri.

Signalen är tydlig: Ett rumpnyp som kvinna, får man ta. Det är inget man behöver värja sig emot. Så varsågod män! Ta för er! Kläm på! En liten tillsägelse får ni kanske vara beredda på. Lite artigt. Förstås utan kränkande tillmälen. Man vill ju inte bli dömd för ärekränkning för att man skriker ”ditt jävla as”, ”jävla snuskgubbe” eller ”din perversa jävel vad är ditt problem?”

Nä, ett nyp eller två, det ska vi kvinnor bjuda på. Säger svenska rättsväsendet. Och skyddar än en gång mannens rätt att ta vad han vill ha. (Frida Boisen i Expressen)

Undrar om Frida Boisen har läst domen? Det verkar inte så, för hade hon gjort det hade hon vetat att örfilen kom långt efter tafsandet. Det var således inte nödvärn, utan hämnd. Och hämnd är inte tillåtet i svensk lag, under några som helst omständigheter. En som läst domen är juristen Mårten Schulz, som annars inte brukar ha några problem att tala sig varm för kvinnors rätt till sin sexuella integritet. I det här fallet ser han dock kvinnans uppenbara lagbrott. Så här skriver han på Twitter:

Schultz har även läst Boisens krönika och är inte nådig:

Detta scenario vore förmodligen helt OK i Frida Boisens värld

Detta scenario vore förmodligen helt OK i Frida Boisens värld

Blogglänkar: Toklandet,

4 tankar på “Tjuvnyp

  1. Jag brukar ibland tänka att den mest effektiva formen av satir mot sådana här tyckmyckna och gapiga popkrönikörer med mycket agenda vore att köra samma tokaggressiva, psykbrytiga och teatrala pepp-pepp-svada som de själva, men vända det mot något om alla anser att man ’inte får’ ge sig på, t ex störigt och drängfullt studentfirande (blöhöööööööö!! Fy fan va vi e bra!), mammor med barn i vilken ålder som helst, eller barnvagnar breda som flakmoppar, som tränger ut alla andra i matbutiken eller på trottoaren, låtsashippa söderkids, uppblåsta bingofeminister, personer som kräver att alla ska dyrka dem bara för att de står där…Samma sorts påtända och självsäkra drag under läpparna i texten, med samma snabba utflykter i hopfantiserat våld här och där. Naturligtvis skulle folk ropa ”näthat!” men poängen är ju att liknande excesstexter som koketterar med sin egen drängfulla svada, sin sexism och sina våldsfantasier, är fullständigt accepterat som krönikörslingo när det körs av unga arga tjejer eller personer som Gringo-Carlos, Ken Ring eller Linda Skugge.

  2. Pingback: Kvinnors självklara rätt att misshandla män | Jämställdhetsfeministerns blogg

  3. Fenomenalt bra skrivet på AVfM nu sist också, bashflak! (det är svårt att kommentara där – detta med disqus verkar tveksamt? Det var väl denna tjänst som också hackades av RG/Expressen?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s