Dialog med (F!)

Det har varit mycket ståhej kring Feministiskt Initiativ på sistone. De har genom sin gräsrotskampanj värvat över tiotusen medlemmar och fick 2.3% i nån opinions-undersökning häromdagen, så nu hoppas de fortsätta växa i samma takt och komma in i både EU-parlamentet och Riksdagen. Många medier har rapporterat helt okritiskt, men ett fåtal ställer ganska tuffa frågor om partiets politik, framför allt Expressen. Det började med en kritisk ledare och fortsatte med en intervju där Karl-Johan Karlsson fick besked av Soraya Post i ett antal frågor, där vi bl.a. fick veta mer om partiets utopiska visioner om fri invandring, antivåldsförsvar och omedelbar kärnkraftsavveckling.

Men det tog verkligen fart när Timbro-debattören Rebecca Weidmo Uwell skrev ett inlägg på SVT Debatt. Hon hade läst partiprogrammet och bland annat hittat en passus under EU-politiken om att män ska omskolas i konsumtionsmönster, då (F!) anser att män är mindre klimatsmarta än kvinnor.

Fi ska verka för att ett program skapas för att finansiera för att analysera och omskola män så att de ändrar sitt konsumtions- och transportmönster för att gagna klimat och en hållbar utveckling. (Ur Feministiskt Initiativs Partiprogram, sid 79)

Debattinlägget nådde virala proportioner med tusentals delningar på Facebook och Twitter. Gudrun Schyman svarade nästa dag men bemötte inte Weidmo Uwell i en enda sakfråga, utan rabblade bara upp en massa tomma floskler som inte säger så mycket om partiets politik. Bland flera bra repliker vill jag främst rekommendera Susanna Pettersson (@cardacia), som konstaterat samma sak som jag, att Schyman undviker debatten.

Men häromdagen fick jag napp på Twitter, när jag kastade mig in i en diskussion om just detta, och Sissela Nordling Blanco, som jämte Gudrun Schyman och Stina Svensson utgör partiets ledartrojka, hade en ganska lång dialog med mig. Tidigare hade mina mediala erfarenheter av Nordling Blanco inskränkt sig till nyheten att hon häromåret beordrade avhysning av två personer från ett möte om rasdiskriminering, då hon ansåg att dessa båda hade fel hudfärg. Diskussionen följer nedan:

Kommentar: Studien angående kvinnors konsumtionsmönster jag nämner, refereras här. (F!) har ännu inte uppgett källa för sitt påstående.

Och där valde hon att inte svara mer. Kanske blev frågorna för svåra och de logiska bristerna för uppenbara?

Rösta rosa?

Rösta rosa?

Fler inlägg på liknande tema: Dialog med Piratpartiet

Annonser

26 thoughts on “Dialog med (F!)

 1. Ping: #mängillar är nya samlingsplatsen | WTF?

 2. Di hade en intervju med Schyman igår där dom pressade henne på Fi,s ojämställda partiledning.
  Hon menade att det inte var något samhällsproblem att det såg ut så.
  Min kommentar:
  Men det är alltid ett samhällsproblem när män dominerar inom något attraktivt område..

  Di frågade :
  Men duger det att tolv av tretton är kvinnor?
  Schyman svarade:
  Vi hoppas naturligtvis att vi får fler män in i organisationen som också är beredda att ta ett större ansvar.”
  Min kommentar:
  Skulle Schyman accceptera ett sådant svar från en partiledning som domineras av män ?
  Svaret vet vi dock redan. Hon kräver ju kvotering av kvinnor till styrelser
  Di frågade :
  Är ni inte dåliga på att se de män som har kompentensen och intresset?
  Schyman svarade:
  Nej det tror jag inte, men de kanske inte är så bra på att visa sig”, säger Gudrun Schyman, men påpekar samtidigt att antalet män bland medlemmarna har stigit mellan 20 och 25 procent.”

  Min kommentar:
  Vi kommer väl alla ihåg vilket jävla liv det blev på feministerna när Jens Spendrup sa att det saknades kompetenta kvinnor till styrelsearbeten men att det kommer förändras.Han har ju dessutom mångdubbelt fler kvinnor i sin styrelse än vad Schyman har i sin.
  Schyman tycker att man kan avfärda bristen på manliga styrelseledamöter i FI med att dom kanske inte är så bra på att visa sig.. Vilken hycklare och dubbelmoralist hon är..

  • ”Di frågade :
   Men duger det att tolv av tretton är kvinnor?
   Schyman svarade:
   Vi hoppas naturligtvis att vi får fler män in i organisationen som också är beredda att ta ett större ansvar.

   Di frågade :
   Är ni inte dåliga på att se de män som har kompentensen och intresset?
   Schyman svarade:
   Nej det tror jag inte, men de kanske inte är så bra på att visa sig”

   OJ!! Det där ska memoreras och plockas fram i varje kvoteringsdebatt hädanefter. Nyckelfraserna är: ”beredda att ta ett större ansvar” och ”inte så bra på att visa sig”. Jag tror absolut att hon har rätt. Rätt på samma sätt som att det är till stor del just det som ligger bakom könssammansättningen i bolagsstyrelser. Seså kvinnor – ta större ansvar för bolaget och försumma familjen som insats. Problem solved! Tack Gudrun! 🙂

 3. Enligt den senaste resvaneundersökningen (2011) använder såväl kvinnor som män bil i drygt 70 procent av resorna – kvinnor i 73 procent och män i 76 procent.
  Det näst vanligaste färdsättet för män är cykel följt av buss. Kvinnor uppvisar samma mönster. När det gäller resor gjorda med T-bana, spårvagn eller tåg så är skillnaderna marginella mellan kvinnor och män.
  http://www.bilsweden.se/publikationer/bilsweden_tycker/bilen-–-kvinnans-basta-van
  http://www.dn.se/motor/nyheter/kvinnors-bilresor-slagtra-i-debatten/

  Bolag som leds av kvinnlig vd har tjänstebilar med högre koldioxidutsläpp, större motoreffekt och fler körförbud än bolag som leds av en manlig vd.
  93 tjänstebilar i bolagen med kvinnlig vd har körförbud, vilket är 0,75% av alla tjänstebilarna. I bolag med manlig vd är siffran 0,66% eller 1264 bilar.
  Tjänstebilarna i bolag med kvinnlig vd släpper ut mer koldioxid, 192 gram per kilometer jämfört med 181 gram i manligt ledda företag.
  – Vi har länge sett att kvinnliga chefer i större företag gärna kör snabbare och mer motorstarka bilar, men nu får vi det svart på vitt, säger Ronny Svensson, vd på Ynnor.
  http://www.tjanstebilsfakta.se/artiklar/nyheter/?page=article&nid=807
  Så vad jag kan se finns det inga tecken på att kvinnor i praktiskt beteende är miljövänligare, även om de kanske i undersökningar teoretiskt svarar att de är mer miljöintresserade…

  Har även läst en rapport som visade att heterosexuella par bosätter sig närmst kvinnans arbete (dvs prioriterar kvinnans vardag), vilket blir en förklaring till att fler män kör bil till jobbet!
  Och ofta plockar man ut enbart bilresorna till jobbet för ett (be)visa att män är miljöbovar som kör mer bil!
  Vilket belyses i den ovan nämnda resevaneundersökningen hur skevt det blir:
  ”Däremot skiljer det sig i vad för slags [bil] resor män och kvinnor gör. Arbetsresor är den vanligaste resan för en man. Kvinnor gör flest inköps- och serviceresor.”

  • Så om 76% av männen och 73% av kvinnorna helst kör bil, så är det männen som är miljöbovar och måste omskolas?

   Är det en cykelkurs då eller?

   • Förstår att det är jobbigt för anti-feminister när deras idiotiska uttalanden blir spridda utanför deras egna kretsar. Då måste de ju försvara dem mot människor som inte är troende…

   • Kommentar från anti-feministisk man smått modifierad kopierad till dig. Finns inga begripliga kommentarer från anti-feministiska män pga felkoppling mellan hjärna och rektum. Bry inte ditt söta lilla huvud mer med det, ovanför din nivå lilla gubben ;).

 4. Grejen är att oavsett hur siffror för bilåkning förhåller sig mellan män och kvinnor (förutom 100/0 eller 0/100 då), så är det väl de som åker för mycket som i så fall ska omskolas? Om det då blir 60% män och 40% kvinnor, fine. Eller vilken annan fördelning som helst. Men nej, pga ”strukturer” så ska ENBART män, om de nu ligger över 50%, omskolas. Så dessa ”strukturer” påverkar enbart män, påverkas enbart av män, medan kvinnor ligger helt utanför? Nonsens.

  Den enda logiska förklaringen är att man anser att gruppen med mest makt (i vilket avseende som helst) kollektivt ska ta allt ansvar, oavsett vad frågan gäller och huruvida all individer i kollektivet har den där makten eller ej. Ledsen Fi och andra kulturmarxister, det synsättet går jag aldrig med på.

 5. Det visar sig även att om kvinnor får råda, så bör männen se till att köra så miljöovänliga bilar som möjligt.

  The Globe and Mail: Women Say The Hottest Men Drive Black Pickup Trucks

  The results among female respondents: trucks (32 per cent), sports cars (27 per cent), SUVs (16 per cent), sedans (11 per cent), hybrids/electric vehicles (9 per cent), minivans (2 per cent) and mail vans (yes, postal delivery trucks at less than 1 per cent).

  Miljövänliga hybridbilar stod inte högt i kurs…

  Männen var för all del inte särskilt mycket mer miljövänliga i sina preferenser, men lite…

  Male respondents said attractive women drive sports cars (39 per cent) followed by sedans (22 per cent) and SUVs (20 per cent), pickup trucks (10 per cent) and hybrid/electric vehicles (6 per cent). Minivans were last here (4 per cent). More specifically, green minivans are the kiss of dating death for women.

  Det verkar även här som om båda könen behöver omskolas. 😉

  Här en lite kul video i ämnet:

 6. Från mitt fd jobb (95% kvinnor när jag började) så kom vi en vinter att tala om bilar och isen på vindrutan – och en kvinna sa att hon inte skrapade rutan, utan lät motorn gå på tomgång så att isen smälte. Och när jag påpekade att det är max 1 min tomgångskörning i Göteborg, så bara skrattade hon och sa att det struntade hon i.

 7. Hej, en intressant post och ett uppskattat försök att debattera på en något högre nivå än vad man sett på inläggen hittils. Det är lite synd att du inte lyckas hålla en lika hög nivå på detta som man hade hoppats på, men du gör ändå av och till ett försök vilket jag ser som positivt.

 8. When darkness fall är ett feministiskt troll som har klippt in sin kommentar om en intressant post på flera feministkritiska bloggar. Hon beskriver sig själv på följande sätt på sin blogg:
  ”Arg otrevlig kortstubinad feminist. Smart farlig kompromisslös manshatare. You’re gonna love me.”
  Hennes ickesvar på Ulfs fråga visar ju på vilket troll hon är.

 9. Jag har aldrig mordhotat någon och påstå att jag skulle mordhotat ett barn var nog det mest låga, lögnaktiga påståendet hitintills från din sida! Vad har du för problem?

  http://genusdebatten.se/nej-tack-sta-for-era-sexistiska-fordomar-sjalv-utan-att-dra-in-oss-kvinnor-som-foddes-med-hjarna/#comments

  Jag har arbetat på barnsjukhus och är barnsköterska i botten och mordhotar inga barn!

  Jag skulle inte rycka ett hårstrå från ett barn.

  Du blev troligen misshandlad som barn,eller illa skött såsom du beter dig!?

  Inse att du inte känner mig och du vet ingenting om mig, eller hur jag haft det i min bakgrund, så därför sitter man inte på en blogg och förtalar den människan, baserat på fördomar för att det är skoj. Du vet aldrig vad den människan varit med om eller utsatt för. Fördomar är ointelligent.

  Ett sådant beteende är sjukt- mycket sjukt och olagligt enligt Brottsbalken.

  Men du har ju ryggen fri, eftersom du inte vågar visa ansiktet.
  Jag vill inte ha med dig att göra, så lägg ner ditt löpande förtal om mig.

  • Hoten du uttalade mot barnet handlade om våldtäkt. Men det är suddat sedan länge, var 1 1/2 år sen. Hotet du uttalade mot mig handlade om att slå ihjäl, dvs mörda.

   Om du upplever att reaktionerna på dina hot & okväden är obehagliga, så föreslår jag att du inte kommer hit och spammar. Skriv vad fan du vill på din egen blogg, men lämna min ifred.

 10. Lögner och förtal från en samvetslös man.

  Inse hur feg du är som sitter och snackar skit om en människa som till skillnad mot dig visar upp hela sitt namn.

  Dessutom har jag ingen blogg.

  Och har definitivt inget intresse av denna blogg, varför risken för att jag skulle ”spamma” din blogg mer torde vara en förvriden önskan från en mycket störd man.

  • Den enda anledningen till att du skriver i eget namn är att din okunnighet om Internet har röjt din identitet. Hoten skrev du anonymt, fast du i texten gav solklara indikationer på vem du är.

   Om du saknar intresse för denna blogg, så föreslår jag att du inte kommer hit och kommenterar. Problemet löst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s