Kulturförnekarna

En stor del av Twitterdiskussionerna de senaste dagarna har handlat om nyårsnattens massiva samtida brottsvåg mot kvinnor på gator och torg i Köln, Hamburg, Stuttgart, Kalmar, Helsingfors m.fl. städer. Nu uppdagar DN att det även hände i Stockholm under en festival med bl.a. Zara Larsson i Stockholm i somras, där 90 ynglingar slängdes ut av vakterna pga tafs, under en enda dag. Mestadels ‘ensamkommande flyktingbarn’. Det finns mycket att skriva om ämnet, t.ex. om mediernas eventuella mörkande, eller spekulera i att nån mastermind i Raqqa eller annorstädes skulle ligga bakom samordningen av dessa barfota-terrorister, som angrep den västerländska kulturen med sina bara händer, i stället för med knivar, skjutvapen och bombbälten. Men jag ska fokusera på en annan vinkel, de feminister och kulturrelativister som spinner vidare på Gudrun Schymans gamla idéer om ‘Samma Talibaner här som där’.

Det har publicerats ett flertal krönikor, debattartiklar, blogginlägg och tweets som menar att ‘vita svenska män brukar minsann också tafsa’. Den första och vanligaste invändningen mot detta, är att i svensk kultur betraktas den sortens agerande som svinigt. De som sysslar med sånt blir socialt utstötta, riskerar att få på truten av både kvinnor och andra män och kan även dömas till böter eller korta fängelsestraff ifall brotten anmäls och kan bevisas i domstol. Men i delar av mellanöstern är det kvinnornas agerande som anses svinigt, horigt. Kvinnor som rör sig fritt på stan, utan huvudduk och utan medföljande manlig släkting, är fritt villebråd. Att tafsa på såna kvinnor förväntas av männen. I sina hemländer riskerar de ingenting på att tafsa, varken socialt eller juridiskt. Möjligen kan männen dömas om de stjäl hennes mobiltelefon eller plånbok, i värsta fall stympas, beroende på land.

Ett annat argument jag läst är att de tafsar och rånar för att de diskrimineras. Och jag antar att den som skrev det menar att europeiska arbetsgivare ratar utländska namn vid anställning? Men utifrån det fåtal uppgifter som kommit om gärningsmännens identitet, är det sällan arbetssökande man ser. Det är marockanska gatpojkar som vistas illegalt i landet, det är nyanlända syrier och irakier på asylboenden, det är ensamkommande flyktingbarn. De har inte hunnit lära sig språket, än mindre hunnit söka jobb, så ingen arbetsgivare kan ha diskriminerat dem. I call bullshit – orsaken finns inte där.

De som hävdar att alla män är likadana överallt, t.ex. Hanna Fahl på DN eller Jiang Millington i Expressen, måste underförstått mena att beteendet är biologiskt betingat? För om det anses meningslöst att diskutera den kulturella aspekten, då finns ju ingenting att göra åt saken? Om beteendet inte är kulturellt betingat, går det ju inte att uppfostra eller träna bort? Det enda som då hjälper är att kvinnor klär sig anständigt, att de inte går ute ensamma om kvällarna, att de håller armlängds lucka till främlingar, att de bara tillåts bada på bestämda tider eller i separata pooler. Detta är förslag och myndighetsbeslut som alla förekommit. Betvivlar att kulturförnekarna verkligen menar så, men de har väldigt svårt att erkänna att det finns enorma kulturella skillnader mellan Nordeuropa och mellanöstern, i synen på hur man uppför sig mot kvinnor.

Lösningen är, enligt Angela Merkel i Rapport nu ikväll, att de individer som beter sig så här, har förverkat sin asylrätt och ska utvisas. Jag själv som vill ha fri migration med självförsörjningskrav,  tycker vi bör ställa hårdare krav på kulturell anpassning för migranter och att svensk samhällskunskap integreras med SFI-undervisningen. Det omvänder kanske några, men för dem som begår grova eller upprepade brott bör det vara ‘tack och hej’.

Jag avslutar med en rant från ‘Sveriges argaste kurd’, som sammanfattar läget ganska bra. Kurden har alltid rätt!

Claudia Rant Köln

21 tankar på “Kulturförnekarna

 1. Pingback: Man kan inte informera bort en dålig kvinnosyn | Otillständig

 2. Hittade till bloggen i dag, via Twitter. Har själv argumenterat för samma linje, bl.a. på Twitter, (öppna gränser, stängd plånbok); samsyn i det mesta 🙂 Undrar dock över din kommentar om SFI… Passiviserande, gratis och lååång språkundervisning är snarare något som både är kostsamt för statskassan och förlänger tiden tills den verkliga integrationsdörren, arbetsmarknaden, öppnas. Har själv praktisk erfarenhet av situationen från Frankrike, där jag på 6-12 månader blev ”flytande franskspråkig” (säkert med skrattretande accent) genom dagligt umgänge på min arbetsplats.

 3. Jag har själv nu en tid insett och gett uttryck för att som det verkar, samhällets enda skydd mot sexuella trakasserier och övergrepp endast kan motverkas genom att bärande av heltäckande klädsel anbefalles!

 4. Synd om oss som inte hr någon kultur – när så många länder har så spännande kultur!
  ”Eve-teasing is a euphemism used throughout South Asia, which includes (but is not limited to) India, Pakistan,[1] and Bangladesh,[2] for public sexual harassment or molestation (often known as ”street harassment”) of women by men, where Eve alludes to the very first woman, according to the Biblical creation story.[3] Considered a problem related to delinquency in youth,[4] it is a form of sexual aggression that ranges in severity from sexually suggestive remarks, brushing in public places and catcalls to groping.[5][6][7] Some non-governmental organisations have suggested that the expression be replaced by a more appropriate term.[8] According to them, considering the semantic roots of the term in Indian English, Eve teasing refers to the temptress nature of Eve, placing responsibility on the woman as a tease.[9] /— / [much more]”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Eve_teasing

 5. x

  RSS RECENT REPORTS
  شارع إيران ,الدقى ,القاهرة
  in front of the railway station, New Year night ,Domplatz ,Cologne, Germany
  Jag har under de senaste åren då och då tittat in på denna sajt och ett par mindre plus facebooksidor – men jag har ALDRIG stött på några feminister från Europa eller USA där. De har väl fullt upp med att överklaga tjänstetillsättningar och liknande.

  http://map.harassmap.org/reports/view/1985
  وصف
  A large crowd of young Arab or French speaking men gathered in the place and in the railway station, numbers estimated between 1000 and 3000, groups of 20-40 men worked together harrassing and raping women (2 rapes reported so far)
  تقارير معلومات
  هل أنت من تعرضت للتحرش أو من شاهدت واقعة
  – See more at: http://map.harassmap.org/reports/view/1985#sthash.w6DBjK34.dpuf

  We have launched a new blog about sexual harassment –
  HarassMap has launched the first blog in Egypt (as far as we know) that is fully committed to discussion, reflection, and expression on the sexual harassment epidemic. It is a space where we invite everyone to participate with their contributions on the topic, to ultimately engage and inspire each other to find ways to stand up to sexual harassment.
  We accept blog post contributions in English and in Arabic, just fill in this form.
  Visit the blog here.

  http://harassmap.org/en/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Egypt
  ”On 3 July 2013, it was reported that about 91 women were raped and sexually abused in Tahrir Square in 4 days”

  http://harassmap.org/en/

 6. Pingback: Samlad ilska | | birgitta-markinhuhta.net

 7. ”De som hävdar att alla män är likadana överallt, t.ex. Hanna Fahl på DN eller Jiang Millington i Expressen, måste underförstått mena att beteendet är biologiskt betingat?”

  Nej, om du läser noga så ser du att de faktiskt menar att det handlar om kultur. Motsättningen ligger istället i vilken typ av kultur som får människor att bete sig på detta sätt. Svenska feminister menar på fullaste allvar att det existerar en global ”manskultur” som inbegriper alla män och som innehåller värderingar som får dem att tafsa och våldföra sig på kvinnor.

  Att en svensk krönikör blev tagen på rumpan av en pojke på högstadiet blir ur detta perspektiv i grund och botten samma sak som händelserna i Köln, eftersom det endast handlar om grader på samma skala, med samma gemensamma grundorsak. Detta innebär också att alla män kan anses ha ett gemensamt och kollektivt ansvar för vad vissa gör, oavsett vilka de är och var de kommer ifrån.

  • Hade alla människor varit sammankopplade med ngn sorts psi eller esp-förmåga, så skulle man ju möjligen kunna hävda ansvar. Men folk som bor i ”förorterna” har ju oändligt mycket större möjligheter att påverka de kriminella där – men gör det inte.
   * Skuld – skyldig: du är gärningsmannen, eller hade möjlighet att utan oskälig risk förhindra
   * Ansvar: möjlighet att påverka gärningsmän, samarbeta med polisen, vittna i domstol Förebyggande åtgärder som att betala taxi åt fulla kvinnor så de kommer hem,

   Utan möjlighet att påverka kan man inte ha ansvar. Just nu är det de som släpper in massvis med ”gatpojkar” som har ansvar.

 8. Här förenas ju ”invandringskritiker” och feminister, precis som jag förutspått.
  Det är ju så med svartskallar att allt som gäller män gäller i ännu högre grad för dem. Män är överrepresenterade inom: arbetslöshet, fångenskap, missbruk, kriminalitet i allmänhet, sexualbrott i synnerhet, hemlöshet, psykisk sjukdom, självmord osv.
  Svartskallar är ÄNNU MER överrepresenterade inom alla dessa områden.

  Slutsatserna är då:
  Feminister: Det är fel på män
  Invandringskritiker: Det är fel på svartskallar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s