Höger vänster om

Förra veckan skrev några representanter för Ung Vänster en insändare SvD om att ‘de måste ta täten i jämställdhetsfrågan’. Och det är den gamla vanliga skåpmaten, som Vänsterpartiet redan ältat i ett par-tre decennier, ända sedan muren föll och Gudrun tog över:

Att jämställdhetsproblem fortfarande existerar syns dessutom i lönestatistiken, i de av kvinnor upplevda glastaken på arbetsmarknaden, i föräldraförsäkringen och i sexualbrottsstatistiken. För att bryta dessa mönster och strukturer krävs åtgärder från politiskt håll. Därför har vi lagt ett antal förslag till vår arbetsstämma 30/8–1/9. Kvinnor tjänar mindre, jobbar mindre, startar färre företag och driver färre företag med anställda än vad män gör. Kvinnor jobbar mer i hemmet, tar ut större del av föräldraledigheten och vabbar i högre utsträckning. Dessutom är kvinnor sämre representerade i politiska församlingar på samtliga nivåer, det finns fler Johan än kvinnor som är börsbolags-vd och sexualbrotten mot kvinnor är utbredda. För detta krävs mod och lösningar från politiskt håll.

Och vad är deras konkreta förslag? Man kan extrahera ut bl.a. nedanstående. Mina kommentarer kursiverade.

  • Individualiserad föräldraförsäkring. Detta tvingar bl.a. egenföretagare att börja lämna sina barn på dagis från 8 månaders ålder, eller tjäna så mycket att de klarar att försörja en hemmaförälder utan statlig hjälp.
  • Samtyckeslagstiftning på det sexuella området. D.v.s. en våldtäktsanklagad måste själv kunna bevisa sig oskyldig.
  • Aktivt jämställdhetsarbete hos företag och organisationer, bl.a. upprätta en lista på vilka kommuner som är bäst på jämställdhet. Vad menar de med jämställdhet? Med tanke på allt annat som de skriver, så kan man misstänka att de inte menar lika spelregler för könen, utan ett jämställdhetsindex som beräknas enligt formeln J = X, där X är andelen kvinnor på valsedlar och i olika organ.

EDIT: Oops, jag såg nu att det inte alls var Ung Vänster som stod bakom, utan MUF. Vad ska vi nu rösta på, vi som anser att jämställdhet involverar både män och kvinnor och att våra inneboende olikheter på gruppnivå leder till de olika utfall som beskrivs i citatet ovan? Och att åtgärder inte får vara kollektivistiska eller tvingande, utan respekterar individernas rätt att själva välja sina liv, vilket alltid varit grundbulten i den borgerliga politiken?

Vänsterpartiet har redan gått vidare från ovanstående politik och varnar nu sina medlemmar för att umgås med män överhuvudtaget

Vänsterpartiet har redan gått vidare från ovanstående politik och varnar nu sina medlemmar för att umgås med män överhuvudtaget

Blogglänkar: Motpol, Ekvalist, Treve

17 tankar på “Höger vänster om

  1. Ja, det är helt sjukt att Muf köper den extremfeministiska agendan rakt av. Vore det inte bättre att de går med i V eller FI om de tror på den politiken ?

  2. Jag tjatar vidare om KDU, de enda förutom SD som är emot genusfeminismen. Sen en sak som nog inte många tänker på. Jag är ganska övertygad om att det finns fler kvinnor än Mohammed som är börsbolags-vd.

  3. Om inte MUFs ledning blir ruskigt överkörd på sin arbetsstämma så blir jag inte klok på hur man definierar moderat politik.
    Ungdomsförbund är till för at testa gränserna men detta är lika dumt som om Ung Vänster skulle driva kampanj för lägre skatt för alla som heter Wallenberg!

  4. ”Samtyckeslagstiftning på det sexuella området. D.v.s. en våldtäktsanklagad måste själv kunna bevisa sig oskyldig.”
    Det finns inget principiellt samband mellan samtyckeslagstiftning och omvänd bevisbörda, även om det finns en korrelation i förespråkandet av dem.

  5. LOL bild o kommentar var kul.

    Int lika kul ( men banbrytande ) om svensken skall nu skall behøva bevisa sig oskyldig istf anklagaren skall bevisa …skuld.
    Kan vi int bruka den snabbare metoden genom att fjættra o stælla den anklagade på E4 in till Stockholm i rusningstrafiken ( vintertid i mørkret , utan reflex ) …øverlevar mannen denna motorvægssituation ..så kan vi skjuta honom i stællet ..før sannolikt o sækerhetsskull var han skyldig …ændå.
    Per Hagman

Lämna en kommentar