Catching up

Jag har inte orkat blogga sen förra veckan, eftersom köttrymden tagit min tid och energi. Men bloggosfären sover ju inte för det. Mycket har handlat om fortsättningen på ‘Gubbslemsskandalen’ och Maria Svelands ovilja att debattera sina debattböcker. Jag kan t.ex. rekommendera Aktivarum som har en hel följetong i ämnet, eller Rocki som letat upp gamla artiklar där Svelands tidigare debattböcker och ovilja att debattera sågas brutalt i medierna. Jag kan även rekommendera Radio1, där Robert Aschberg har ett långt, kritiskt och uppriktigt samtal med ‘Mymlan’ i andra halvan av programmet. Eller SvDs ledarsida som inte skräder orden.

Trollan har hittat tweets där Isobel Hadley-Kamptz och Mymlan ger förslag på hur män kan göra för att minska manshatet. Vi väntar nu på damernas tips på hur kvinnor kan göra för att minska kvinnohatet som medierna talar så mycket om.

Catta bloggar om en svensk ‘fyllig skyltdocka’ som gjort succé i PK-medierna. Nu väntar vi bara på den manliga varianten, med maleboobs och kulmage, som Leroy skrev bland kommentarerna. Men det dröjer nog några decennier till.

Ninni på Genusdebatten skriver om hur Statstelevisionens barnprogram numera går ännu längre med den politiska indoktrineringen än på min tid, när Vilse i Pannkakan var det senaste och hetaste.

Certatio har läst Daniel Swedins senaste alster på Aftonbladets ledarsida, som går ännu längre än förra veckans redan hemska text. En självklart bidrag på Misandri-listan. Swedin menar att det finns en våldtäktskultur. Och det stämmer förstås, men inte riktigt på det vis som han menar. Bland vanliga svenska män finns ingen våldtäktskultur. Våldtäktskulturen finns bland de kvinnor som låter rädslan för våldtäkt styra deras manssyn och bland de feministmän som likt Daniel Swedin vill skuldbelägga hela kollektivet.

Till sist en liten hälsning till My Vingren, mest känd för att smygfotografera främmande mäns könsorgan i tunnelbanan. Hon dyker ständigt upp i medierna, nu senast med en massa korkade tweets i Gubbslemsskandalen och även när vänstern delade ut pris till varandra, vilket Susanna Varis uppmärksammat.

Nazi i kollektivtrafiken

Nazi i kollektivtrafiken

 

 

1 tanke på “Catching up

  1. Spännande att Swedin tror att det finns ett samband mellan sexistiska skämt och att man går ut och våldtar kvinnor. Även om man kan ha åsikter om sådana skämt och de som drar dom så tror jag knappast att det generellt är de som drar sådana skämt som är våldtäktsmän. Undrar om han har någon vetenskaplig källa som stödjer det eller det bara är hans sedvanligt subjektiva tyckande ? Ännu mera tragiskt blir det när han raljerar över att många tycker att han kollektivt skuldbelägger alla män för att sedan avsluta ”den så kallade krönikan” med orden Svik manligheten, skända patriarkatet. Då har han på ett snyggt sätt knutit ihop våldtäkter med manligheten rent generellt. Klassisk feministisk guilt by association. Undrar om han har tagit några terminers studier på Södertörn eller om han har fått lite intern genusutbildning på AB ?
    Eller så kanske han är en feministisk naturbegåvning precis som kapten klänning :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s